november 23, 2006

Er alt, hvad der siges i TV sandt?

Svensk TV´s 50-årsjubileum blev naturligvis fejret med fest og taler om frie og uafhængige TV-kanalers betydning for en demokratisk samfundsudvikling.
Men hvordan er det egentlig med dette ”folkets” frie og uafhængige TV ?
I flere årtier har politikerne arbejdet på at nedgøre og afskaffe svensk kultur og gøre Sverige multikulturelt. 1997 var man nået så langt, at rigsdagen på indgivet forslag kunne erklære Sverige for en multikulturel stat. Beslutningen om denne revolutionerende samfundsforandring er ikke på noget tidspunkt blevet kritisk gransket eller debatteret i den statslige TV. Skønt erfarenheder fra mangkulturelle samfund er afskrækkende. Se på Jugoslavien!
Skønt masseindvandringen i Sverige har givet enorme problemer med arbejdsløshed, ghettodannelser, religiøs/politisk extremisme, kriminalitet etc. har den statslige TV aldrig sat spørgsmål ved det rimelige i indvandringen.
Indvandringen er hele tiden blevet kaldt ”flygtningemodtagelse”, skønt man skal lede med lys og lygte efter ægte flygtninge. Svensk TV betegner konsekvent alle asylsøgere og pårørende som flygtninge. Det er det samme vildledende misbrug af ordbegreber, som man kender fra anden propaganda.
Selv til valget i september undlod man at berøre spørgsmål om multikultur, indvandring og EU-medlemskab.
Selvom netop disse ting har så stor betydning for svenskernes fremtid, skal befolkningen åbenbart ikke informeres og ikke tage sig af det.
Svensk TV er hverken frit eller uafhængigt eller fremmer demokratiet. Det agerer megafon for den politiske magt og anvender samme mørkelægnings- og fortielsesmetoder som i diktaturer.
Men Sverige er jo også - ligesom 24 andre lande i Europa - en slags vasalstat under EU´s diktat.
- - - - - - - - -

På en mælkekartong fra ARLA - (ja, undskyld, men her har ARLA monopol) - står der i anledning af TV-jubileet:
”Er alt, hvad der siges i TV, sandt?”
”Nej”, svarer de selv, ”men de programmer, som har til opgave at vise virkeligheden - som nyhederne og faktaprogram - skal altid holde sig til sandheden. Man plejer at sige, at nyhederne skal være upartiske og saglige…den som laver programmet, må ikke lade sin egen mening slå igennem…. Det er vigtigt at se på TV med kritiske briller og ikke tage hvert lille ord for sandhed.”
Godt med en advarsel, ARLA! Men det kan gøres bedre endnu: Oplysninger kan være helt korrekte og sande, men alligevel være falske, f.eks. hvis man udelader noget. Der findes masser af exempler i politisk propaganda. Gøbbels var en mester i det fag.
Hvordan var det for resten med ARLA´s mælkekartoner dengang, da de propaganderede for det multikulturelle samfund, vi nu har fået?