august 10, 2007

Fra bogen ”Sveriges Tragedie” 30. På gale veje



Moskeen i Malmø, som ejes af Islamic Center, brændte under mystiske
omstændigheder i april 2003. Branden var påsat, og politisk-korrekte
politikere og andre antydede, at det nok var ”højreekstremister”..., mens
rygtet løb blandt muhammedanere, at det var jøder, for ”nogen” havde
malet en Davidsstjerne...
Skånepartiet, som er imod moské og indvandring, havde ofte følt sig
chikaneret ved en slags blokering af deres radios spørgeprogram... Det
viste sig nu, at partiet kort før moskébranden havde købt en mobil-
telefon og havde ringet flere gange til Islamisk Center. Men... via
teleselskabet COM verificeredes køberen imidlertid som værende leder
af - Islamisk Center!
Han hed Bejzat Becirov.
Sagen anmeldtes af Skånepartiet til politiet efter branden og omtaltes forsig-tigt i pressen. Men hverken journalister eller politi fortsatte efterforskningen. Det havde ellers været rart at vide til hvem mere, Becirov havde ringet (med ”Skånepartiets mobiltelefon”), og hvad han havde sagt til Islamisk Center og andre i den aktuelle periode 29.3.- 4.4.2003.
Havde han fremsat trusler?
F.eks. om brandstiftelse?
Ovenstående aktionsmetode er ikke ukendt. Recepten har været brugt i umindelige tider både i skrifter og i happenings. Aktionen udføres som om, den var lavet af ens modstandere. Den skal vække forargelse og vrede i befolkningen, så den vender sig mod den grimme modstander. I vore dage kaldes det, så vidt jeg ved, ”sort propaganda”.
Moskéen blev genopbygget, og to år efter branden blev den genindviet på Svenska Flaggans dag 2005 med opbud af politikere, politichefer, præster, biskoppen i Lund og mange andre islamvenner. Ombygningen havde
kostet nogle titals millioner, hed det.
”Sverige är vårt land, och därfør ska vi inleda med nationalsången”, lød det. (Nationalsangen er ellers bandlyst af rektorer i mange skoler ”af hensyn til - muslimske børn!!!”)
At man stadig ikke havde pågrebet brandstifteren, kastede en mørk skygge over festen, skrev »Sydsvenskan«. - ‑"Det sidder og trykker som en klump inden i mig," sagde Bejzat Becirov. (Herregud dog, kom han til at sluge Skånepartiets mobiltelefon?)

På hjemmesiderne tumlede Svenssonnerne sig med spydigheder om moskébrandens ”insiderjob”, om forsøg på forsikringsbedrageri, manglende byggetilladelser, sovende eller korrupte politikere, og - hvem havde haft nøglen til det lokale, hvor ilden opstod? - og hvad med de 5 mio. kroner, som efter sigende brændte på kontoret (til støtte for terrorvirksomhed?) etc. (Sande rygter?) - Hvordan det nu end var, så var moskéen blevet større, så ”nu kan vi tage os af omskærelse af drenge,” forklarede man.