januar 30, 2008

40.000 kr. for klumpet påklædning

I 2004 besøgte to muslimske mødre med børn svømmehallen Kærrabadet ved Gøteborg. Kun børnene skulle bade. Kvinderne ville se på. Ifølge svømmehallens reglement skulle besøgende have t-shirts og shorts eller træningsdragt på. Kvinderne havde hovedtørklæder, skørter og langærmede t-shirt og var efter badevagternes mening for klumpet påklædt. Skulle de falde ned - eller være tvunget til at hoppe ned i vandet for at redde et af børnen, kunne klædedragten udgøre en hindring. Derfor blev de afvist af sikkerhedsmæssige grunde.


Det tog de som en personlig krænkelse (og det kan jo alle sige). De klagede til ombudsmanden. Byretten fandt ikke noget bevis for diskriminering, og ombudsmanden måtte betale sagsomkostningerne med 30.000 kr., men ankede i øvrigt sagen til landsretten.


Nu har landsretten dømt og givet ombudsmanden og kvinderne ret. Dog får de to ikke de 300.000 kr. – trehundredtusinde - som de havde krævet i skadeserstatning! Men må nøjes med 40.000, men det er da også en meget pæn belønning for to personers besøg i svømmehallen.











Badning på hjemmeplan i Burka og sorte handsker