februar 29, 2008

Astmatisk demokrati

Asmaa optrådte i TV-programmet ”Ærlig talt” 28/2.
Hun har fået ordet ”demokrati” fuldkommen galt i halsen. ”Demokrati” (folkestyre) er en teknisk styreform: én mand = én stemme. Det forslag, som får flest stemmer, har vundet. Styreformen har ingenting at gøre med, hvad man beslutter. Det er en regel, en administrativ teknik for at kunne beslutte.

Efter Asmaas mening ville det være ”udemokratisk”, hvis ikke hun måtte gå klædt, som hun ville, når som helst, hvor som helst, f.ex. islamisk indpakket på folketingets talerstol. Det er noget sludder. Man kan ingen steder gøre hvad som helst, og ordet ”demokratisk” betyder ikke, at alt er ubegrænset tilladt. Exempel: Hun kan gå splitternøgen derhjemme (med eller uden 20 gram klud om hovedet), men hun kan ikke gå ud på gaden i den mondering under påberåbelse af ”demokrati”. Hun vil i værste fald blive hentet til 6. afdeling

Hendes snak om ikke at ville give hånd er heller ikke et spørgsmål om ”demokrati”, men et spørgsmål om høflighed, om skik følge eller land fly og ønske om ikke at krænke den, der har strakt hånden frem.