maj 24, 2008

Politisk symbol

`Urimelig grov forskelsbehandling` af religiøse mennesker, skriver folkeskolelærer Bodil Kornbek i Kristeligt Dagblad 23. maj angående det islamiske tørklæde, jødekalotten og det kristne kors, men hun overser problemets kerne: netop forskellen!

Det islamiske tørklæde er tidligere blevet sammenlignet med et Hitlerarmbind.
Ikke uden grund, for det ”islamiske” symbol er samtidigt et vigtigt politisk symbol, som symboliserer et diktatur, som ikke står tilbage for Hitlers, Stalins, Kinas og andres diktatturer, hvor man farer frem med trusler om død og også gerne effektuerer den. Symbolet kan dermed ikke på nogen måde sammenlignes hverken med vore dages jødekalot eller med det kristne kors. Det burde man vide som kristen folkeskolelærer. Og det er alle ansvarlige politikeres pligt at forsvare befolkningen mod sådanne fremtidsudsigter.

Vor grundlovssikrede religionsfrihed drejer sig om tro. Det er nok de fleste danskere ligegyldigt om deres medmennesker tror, at de kommer i himmelen og eller i helvede, men de skal ikke drive politisk propaganda med det mål at påtvinge andre en bestemt dominerende, udansk og anstødelig holdning.

Bodil Kornbek spørger efter argumentation og dokumentation mod det islamiske tørklæde. Læs verdenshistorien og sæt dig bedre ind i problemet ”religiøst tørklæde”.