august 02, 2008

Jagerfly og gasledning

DF kræver russisk ambassadør indkaldt for at forklare jagerfly tæt på dansk luftrum
Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, kræver nu, at den russiske ambassadør i Danmark indkaldes til samtaler i Udenrigsministeriet for der at forklare, hvorfor russiske jagerfly nu i syv tilfælde har været tæt på at krænke danske luftrum, hvilket har aktiveret det danske forsvarsberedskab.
- Vi gider ikke deltage i russernes julelege. Noget tyder på at russerne har et behov for at manifestere sig i forbindelse med den verserende uenighed om opstillingen af et missilskjold, men der er ingen grund til, at man fra russisk side skal forsøge at genoptage Den Kolde Krig, og de her barnagtige manøvrer vil vi simpelthen ikke være med til længere, fastslår Søren Espersen.
Det er en særdeles bekostelig affære, når Danmark skal aktivere sit afvisningsberedskab.
- Det er absurd, at vi skal bruge millioner for at agere statister i russernes show. Derfor må udenrigsministeren tage den russiske ambassadør i skole og forklare, at det ikke er en måde at behandle en samarbejdspartner og god nabo. Den Kolde Krig sluttede for over 20 år siden, og russerne agerer som om den ikke er ovre endnu. Vi må have diplomatisk handling, ellers fortsætter russerne med deres hundekunster, fastslår Søren Espersen.
Søren Espersen vil nu henvende sig til Per Stig Møller for at få ham til at indkalde den russiske ambassadør til samtaler i Udenrigsministeriet.

Kilde: pressemeddelelse fra DF den 1. august 2008/kkb

Russiske jagerfly er nær på dansk luftrum, hedder det. Derimod hører man ikke en lyd om den russiske gasledning, som i Sverige synes at vække megen bekymring, fordi den passerer tæt forbi Gotland. Hvad siger Bornholmerne til gasledningsprojektet? Hvad siger udenrigsministeriet?
Hvorfor hører man ikke et ord om de russiske planer i østersøen???????