oktober 24, 2008

CKU og ISESCO


Mere om baggrunden for udenrigsministerens ”dialogkonference”:
På ovenstående foto ses i midten th. chefen for CKU - Center for Kultur og Udvikling – da han indgik samarbejdsaftale med den islamiske organisation Isesco i 2005. En snes dage senere holdt han den berygtede tale i Anna Lind Fondet i Rabat med en handlingsplan for Europas sammensmeltning med Mellemøsten, sådan som det var projekteret under navn af ”Eurabia”.
Nævnte tale er Per Stig Møllers udgangspunkt.



ISESCO aftale underskrevet

Samarbejdsaftale mellem ISESCO og CKU 27. maj 2005
I midten CKU-chef Olaf Gerlach Hansen
Dialogkoordinator Anne M. Rasmussen yderst th.
ISESCO var ved underskrivelsen af aftalen repræsenteret af
Vicedirektør Dr. Hadi Azizzadeh og CKU af Centerleder
Olaf Gerlach Hansen.
CKU styrker Danmarks kultursamarbejde med udviklingslandene

CKU har indgået en samarbejdsaftale med the Islamic Education, Scientific and Cultural Organization (ISESCO). Aftalen indeholder en række konkrete programpunkter. Herunder fælles planlægning og gennemførelse af et kulturudvekslingsprogram, konferencer og workshops, der alle har til formål at understøtte den interkulturelle dialog mellem Danmark og den Islamiske verden. Selv stod Olaf Gerlach Hansen og CKU bag arrangementet af den islamiske kulturfestival ”Images of The Middle East” i Danmark aug.-sept. 2006. Kort efter gik han af (eller blev fyret?) som chef for CKU, rimeligvis på grund af de interne konflikter, der havde været inden udstillingen åbnede.
Aftalen med Isesco indeholder også tilsagn om økonomisk støtte til oversættelse og udgivelse af en novellesamling af Mellemøstlige forfattere, som en del af litteraturprogrammet under Images of the Middle East. Endelig vil ISESCO opfordre samtlige sine medlemslande til at støtte Images of the Middle East.