november 27, 2008

Irland er harm

Den 19. november demonstrerede irlændere uden for den svenske ambassade i Dublin i protest mod, at den svenske rigsdag ville ratificere den EU-grundlov, "Lissabontraktaten", som irerne havde forkastet ved demokratisk afstemning. Ligesom også Frankrigs og Hollands befolkninger tidligere havde stemt NEJ til de samme tanker!

Den irske folkebevægelse "Gluaiseacht en Phobail" overleverede en protestskrivelse til den svenske ambassadør i Irland, Claes Ljungdahl.



I betragtning af de irske vælgeres afgørelse, ville den svenske rigsdags ratification være et overgreb både mod de fastsatte EU-regler og mod Irlands rettigheder. Alle EU-lande skulle ifølge de tidligere indgåede aftaler være enige! Men det brød Sveriges rigsdag sig fanden om. De ratificerede Lissabonteksten (for mange politikeres vedkommende sikkert uden at have læst den!) og trynede dermed irlænderne!



Det tyder ikke godt for fremtiden. Folk, der spændes i spændetrøje har hang til oprør.

"Ja, vi er langt ude, når andre landes befolkninger er nødt til at demonstrere mod den svenske regering og rigsdag på grund af deres udemokratiske tiltag. Lissabontraktaten er en langt større grundlovsændring end den, der fandt sted i Sverige i 1809, men majoriteten af rigsdagsmedlemmerne vælger at behandle den som et hvilket som helst andet spørgsmål.


Jeg skammer mig på deres vegne", skriver Rune Lanestrand, chefredaktør og ansvarlig udgiver af bladet "Småbrukaren" (Husmanden) og fortsætter: "Men vær sikker på, at de vil høste, som de har sået. Sund fornuft plejer at komme tilbage, selvom det kan tage tid."




Tak irlændere for at I lykkedes at holde den demokratiske fane højt og stemte NEJ til den demokratisk set så undergravende traktat fra de magtberusede, nærmest psykopatiske høje herrers møde i Lissabon. Det ser desværre ud til, at de fleste statschefer i EU har den skrækkelige Silvio Berlusconi som forbillede."



Rune Lanestrand