november 16, 2008

Tjekkerne véd, hvad frihed er værd


Under sit officielle besøg i Irland i den forgangne uge benyttede Tjekkiets præsident, Václav Klaus, lejligheden til også at møde de irske EU-modstandere, hvilket er faldet de irske EU-venlige politikere for brystet, da det strider imod diplomatiets regler...

Men er det egentlig ikke det rigtige at høre både fløjen for og fløjen mod? Det var jo dog EU- oppositionens NEJ, som vandt. At EU-sleskerne lader hånt om folkets mening virker udemokratisk og usympatisk.

Václav Klaus deltog i en middag arrangeret af forretningsmanden Declan Ganley, som står bag organisationen Libertas, som arbejder på et forstærket NEJ ved næste folkeafstemning. Som andre tidligere øststater véd Tjekkerne (modsat de forædte, forkælede kontinentale Vesteuropæere), hvad frihed er værd, og de kan kunsten at læse mellem linjerne.
Václav Klaus sammenlignede Declan Ganley med tjekkiske systemkritikere under Sovjetstyret og hyldede ham som dissident og frihedskæmper. Lissabontraktaten vil føre til en radikal ændring til supernationalisme.

Selvfølgelig blev de irske EU-tilhængere oprørte. Sådan bærer man sig ikke ad på de bonede gulve! Men de skulle snakke de dér på de bonede gulve. Hvormange rævestreger har de ikke allerede begået – og fortsætter med. Hvordan kan man tilsidesætte en folkeafstemning, fordi den ikke gav det forventede resultat? Hvem har grund til at väre vred?

"Det irske folk har øjne i hovedet, og de kan se sandheden om Irlands position i forhold til resten af Europa. De folk, de har valgt, ville hellere, at de irske vælgere var blinde, men det er de ikke," pointerede en kvinde fra Nej-siden.


Læs videre om kontroversen i Information 14.11. 08 http://www.information.dk/171836