april 23, 2009

Morten Messserschmidt tager EU i skole

Hvad er i grunden østudvidelsen? Hvorfor hedder EUs domstol EF-domstolen?

I forbindelse med det forestående valg til Europaparlamentet lancerer Dansk Folkepartis spidskandidat, Morten Messerschmidt i dag sin egen EU-skole på www.danskfolkeparti.eu

Morten Messerschmidt har ved flere vælgermøder erfaret, at det dybt ufolkelige EU-bureaukrati er nærmest uforståeligt for mange almindelige danskere. Derfor har han besluttet sig for at tage EU i skole og via en række, korte, informative og underholdende videoer på Dansk Folkepartis EU-hjemmeside give en veloplagt introduktion til det forestående EU parlamentsvalg.

I første omgang lanceres tre film, der hver i sær gennemgår 1) EF-domstolens forhold, her særligt set i forhold til Metock-dommen; 2) Østudvidelsen; og 3) Euroforbeholdet. I løbet af valgkampen vil EU-skolen blive suppleret med yderligere et par emner, som skal anskueliggøre EU systemets krinkelkroge.


I en kommentar siger Morten Messerschmidt:
- Jeg oplever ofte, at folk føler sig distancerede i forhold til EU-sagerne. De kan være svært at forstå i dybden og det kan være vanskeligt at overskue. Det har derfor været en udfordring at formidle det relativt komplicerede stof på en måde, så det bliver let tilgængeligt, hvilket jeg her vil råde bod på, nu skal EU´s fortrædeligheder frem i lyset, siger Morten messerschmidt.

- Til gengæld tror og håber jeg, at dette kan medvirke til at øge både interessen og kendskabet til den måde, EU arbejder og påvirker Danmark på. Valgkampen, der varer frem til 7.juni er allerede godt i gang. Men alligevel er hverken medierne eller den almene befolkning særligt optaget heraf. Jeg håber, at EU-skolen kan være med til rette spotlight på EU parlamentsvalget, slutter Morten Messerschmidt.

PRESSEMEDDELELSE fra DF, Christiansborg, onsdag den 22. april 2009/KE