april 13, 2009

Skån barnet!

Christiansborg, 2. påskedag, 13. april 2009

PRESSEMEDDELELSE
DF: Skærpende omstændighed når børn er vidner til vold
Dansk Folkeparti fremsætter forslag om, at det skal være en strafskærpende omstændighed, hvis børn bliver vidner til vold mod nærtstående til barnet i hjemmet.
Det oplyser medlem af Folketingets Retsudvalg for Dansk Folkeparti, Marlene Harpsøe, som begrunder forslaget med, at vold i hjemmet desværre er så udbredt, at mellem 20.000 og 22.000 danske børn lever i hjem med vold. Op mod 10.000 af disse børn bliver desuden ufrivillige vidner til volden.

”Når et barn er vidne til, at en af dets forældre udsættes for et voldeligt overgreb, kan det have voldsomme konsekvenser ikke blot for personen, som er det direkte offer for volden, men også for barnet, som i værste fald kan blive traumatiseret af oplevelsen. Derfor bør det være en skærpende omstændighed, når et barn er vidne til volden,” siger Marlene Harpsøe.
”Af en artikel i kvindekrisecentrets tidsskrift LOKK fremgår det blandt andet., at børn, der er vidner til vold, ofte kommer til at lide af utryghed, angst, lav selvfølelse, depression, uro, aggression eller generel frygt. Nogle børn får somatiske symptomer som hovedpine, mavepine og søvnløshed eller tisser i sengen”, siger Marlene Harpsøe.

”Retspraksis har i enkelte tilfælde vist, at domstolene har tillagt vold, som er blevet udøvet foran børn, vægt i skærpende retning ved straffastsættelsen. Men desværre forekommer det alt for sjældent. Det er præcis det forhold, vi med forslaget ønsker at rette op på”, siger Marlene Harpsøe.