maj 21, 2009

Edderkoppenet

Mikael Jalving skrev den 19. maj en kronik om den absurde situation, at professor Bent Jensen – sikkert den mest kyndige i den Kolde Krigs tildragelser mellem Sovjet og Danmark – ikke kan få fuld adgang til de danske arkiver, fordi nogen spærrer ham vejen.

Hvem og hvorfor monstro?

Jalving peger på departementschef Michael Lunn som en mulig edderkop. Han er søn af professor i psykiatri og overlæge på Rigshospitalet Villads Lunn. Han var ”forbenet kommunist i mange år og ven med Mogens Fog, kommunismens førende spindoktor i Danmark, hvis liv og virke historiker Morten Møller netop har gennemtrawlet i den nye biografi Mogens Fog, som fortjent har høstet flotte anmeldelser.”

Villads Lunn var også vicepræsident i Landsforeningen for Mentalhygiejne fra 1952 til han fyldte 60 i 1971, dvs i den periode, hvor Mentalhygiejnebevægelsen udviklede sig under psykolog Eggert Petersen til en veritabel kommunistpåvirket 5. kolonne-celle, der havde tråde ind i alle mulige statslige, kommunale og ngo-organisationer i håb om at kunne ændre samfundssystemet.

Se artiklen om Mentalhygiejnebevægelsens forbindelser i sidste nummer af Den Danske Forenings blad ”Danskeren”.

Kilde: Mikael Jalving: Brian, gør som Mogens Fog samt ovennævnte artikel i "Danskeren".