januar 20, 2011

Hizb-ut-Tahrir - en skandale


Pia Kjærsgaard hjemvendt fra Afghanistan: Skandaløst at Hizb ut-Tahrir-møde med opfordring til mord på danske soldater gennemføres

Netop hjemvendt fra et besøg med Udenrigspolitisk Nævn hos de danske soldater i Afghanistan gør Pia Kjærsgaard det lysende klart, at hun finder det skandaløst, at Hizb ut-Tahrir i morgen gennemfører et møde i Det Kongelige Bibliotek, hvor foreningen vil slå til lyd for at slå danske soldater i Afghanistan ihjel.
- Det er fuldstændig absurd, at mens jeg og en række andre politikere besøger soldaterne i Afghanistan, så diskuterer vi herhjemme, om en ekstremistisk forening - der burde forbydes - skal have lov at holde møde på Det kongelige Bibliotek med opfordringer til at slå danske soldater ihjel.

- Jeg havde forventet, at når jeg vendte tilbage fra Afghanistan, så ville den sag være bragt ud af verden. I stedet har jeg oplevet, at kulturministeren har fralagt sig ansvaret, og at det Kongelige Biblioteks direktør, Erland Kolding Nielsen, nægter at benytte sig af den ret, han har til at aflyse mødet. Hans påstande om, at Hizb ut-Tahrir som en lovlig forening har ret til at bruge Dronningesalen, har eksperter jo allerede sagt ikke holder. Det Kongelige Bibliotek er ikke tvunget til at udleje lokaler til en forening, der vil foretage sig noget ulovligt nemlig at opfordre til drab på danskere, siger Pia Kjærsgaard.

- Det gør det ikke bedre, at mødet finder sted to dage efter, at en dansk soldat er blevet begravet som offer for Talebans og al-Qaedas krig mod Vesten. Det er nogle fantastiske og modige unge mennesker, vi har udstationeret i Afghanistan. De har gjort et stort indtryk på mig, og det er en skændsel, at Det Kongelige Bibliotek i morgen lægger lokaler til et møde, hvor muslimer vil blive opfordret til at slå dem ihjel, siger Pia Kjærsgaard.
Pia Kjærsgaard retter en sidste opfordring til kulturministeren og Det Kongelige Biblioteks direktør om at besinde sig.
- Det møde skal aflyses. Vi skal ikke acceptere, at den bande terror-opviglere bruger Det Kongelige Bibliotek til at opfordre til drab på vores soldater, siger Pia Kjærsgaard.Christiansborg, den 20. januar 2011/kkb 

Kilde: Pressemeddelelse fra Christiansborg