januar 05, 2011

Messerschmidt: Støtte skal kædes sammen med kristnes rettigheder

Det lyder rigtigt!


København, tirsdag den 4. januar 2011/kaho

 PRESSEMEDDELELSE

Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt, kræver, at såvel Danmark som EU må forlange, at forfølgelser af kristne indstilles, og at disses rettigheder garanteres som betingelse for hjælp til lande i den islamiske verden. Ellers skal pengekassen smækkes i omgående.

”Både EU og Danmark ligger under for en kedelig værdirelativisme, når der skal ydes økonomisk støtte. Man poster millioner af kroner i de palæstinensiske selvstyreområder og Irak, men man har gjort alt for lidt for at forhindre forfølgelser af kristne – ikke mindst i Irak, hvor den ældgamle kristne kultur er på vej til at forsvinde helt som følge af deciderede pogromer mod kristne”, siger Morten Messerschmidt.

”Det er uacceptabelt, at EU forholder sig passivt, når kristne minoriteter bliver forfulgt i Mellemøsten, og at man ikke har modet til at handle. Men sagen er i virkeligheden meget enkel: Naturligvis skal der ikke gives en krone til lande, som ikke kan garantere deres mindretals, herunder de kristnes, rettigheder”, siger Morten Messerschmidt.
”De europæiske værdier er baseret på demokrati, frihed og tolerance. Disse værdier indebærer som en naturlig del religionsfrihed. Hvis EU og medlemslandene er blevet så slappe, at de ikke magter at forsvare deres eget værdimæssige fundament, tegner fremtiden sig dårlig for de forfulgte kristne i Mellemøsten. Vi skal naturligvis forlange, at kristne minoriteter i den islamiske verden behandles med den samme respekt som de muslimske minoriteter i Europa”, siger Morten Messerschmidt.

Morten Messerschmidt vil rette henvendelse til såvel udenrigsminister Lene Espersen som EU-Kommissionen i sagen.