februar 06, 2012

Psychiatrien har altfor megen magt i samfundet og ønsker tilsyneladende at få endnu mere. Derfor føler jeg mig kaldet til at genstarte min blog, Spydpigen, www.spydet.blogspot.com og tage fat igen.
I den kommende tid vil jeg her bringe nogle gamle artikler om emnet. Man skal være velkommen til at videresende dem.



1.
Forkundskaber ere nyttige...

For at kunne have rette udbytte af oplysninger om samfundsnedbrydningen (under Den kolde Krig) er forkundskaber ikke bare nyttige, men nødvendige. Derfor her tre ord om tre foretagender:


Landsforeningen for Mentalhygiejne daterer sig fra (- nogen siger) 1938, (andre:) 1948 og er
tilsluttet World Federation of Mental Health. De tre globalt-indmeldte faglige sammenslutninger:
1. Dansk Psykiatrisk Selskab, 2. Dansk Psykologforening og 3. Dansk Socialrådgiverforening gav foreningen en stærk politisk slagside, ikke mindst da tidligere officer i søværnet, psykolog Eggert Petersen, tog fat. Han gennemførte storstilede propagandafremstød, der førte til oprettelse af Mentalhygiejnisk Forskningsinstitut med ham selv som direktør. Instituttets "forskning" bestod i væsentlig grad af spørgeskemaer med mere eller mindre ledende spørgsmål. På denne måde opnåede man 1) kontrol med tanker ude i befolkningen, samt 2) et indsamlet materiale i den af instituttet ønskede retning, som man kunde bruge til at styre samfundsudviklingen med fremover ved at lægge det til grund for lovforslag og lignende, samt endelig 3) offentlig støtte til forskningen. Socialrådgiver Eva Gredal var et vigtigt medlem af foreningen, og hævet op på socialminster-taburetten kunde hun sørge for finansiering og expansion af foreningen.

Landsforeningen for Mentalhygiejne avlede døtreforetagender som Mentalhygiejnisk Forening for Børne- og Ungdomsforsorg, BRIS (= Børns Rettigheder i Samfundet) og Trekroner-Aktiv, som omtales i det følgende. Landsforeningen for Mentalhygiejnes mål og midler stak efterhånden altfor tydeligt i øjnene, og afsløringer af foreningens virke - bl.a. foretaget af statsrevisoratet - førte til, at foreningen måtte ophæve sig selv juni 1976 og overgive boet insolvent til skifteretten.

Men foreningens nøglepersoner fortsatte deres samfundsundergravende virksomhed på alle felter i vort samfund.                    

Kilde: Tidsskriftet AKTION, nr. 2 i 1977

Fortsættes her næste mandag 13/2 2012






































rådgiverforening gav forening